30 dní na vrátenie zdarma
zobraziť podrobnosti
Doprava zdarma nad 39 € pri platbe vopred
zobraziť podrobnosti
Zoradiť
Cena
Rozmer
Etiketa výrobku
Výrobcovia
Farba
Vodeodolnosť
Produkty: 1 454
Zobraziť ID verzie

Pánske turistické topánky – dizajn a funkčnosť v jednom

Turistické topánky si kupujeme predovšetkým kvôli ich praktickej funkcii. Na turistike v outdoorovom prostredí sú totiž nenahraditeľnou súčasťou. Poskytujú nohám oporu, pohodlie, sucho, teplo a bezpečie, čo je v náročnom teréne veľmi podstatné. Ako si vybrať pánske turistické topánky a ktoré sú ideálne na turistiku v horách?

Pánske turistické topánky – ktoré sú najvhodnejšie pre turistiku v horách?

Medzi najkvalitnejšie turistické topánky patria tie, ktoré sú z kvalitného materiálu. Vždy sa snažte siahať po pánskych horských topánkach, ktoré majú protišmykovú a vodoodolnú podrážku. Pánske zimné turistické topánky by mali byť zateplené a poskytovať ochranu voči nepriazni počasia. V tomto prípade je viac ako nutné siahať po modeloch, ktoré sú vysoké, teda nad členok. Rovnako musia mať dobrú podrážku, ktorá vám umožní chodiť aj po veľmi náročnom teréne v podobe snehu a ľadu. Turistické topánky sú však aj dizajnovo veľmi zaujímavou záležitosťou. Môžete ich nájsť v rôznych prevedeniach a od rôznych značiek, takže si každý zákazník dokáže vybrať tie svoje. Čo sa týka pánskych turistických topánok môžete si vybrať kompletne podľa vašich preferencií, prípadne ich môžete kombinovať ku vašej športovej výbave.

Topánky v horách – vhodné a pohodlné voľby pre únikový víkend s priateľmi

Pokiaľ sa chystáte na výlet do hôr, potrebujete aj určité základné vybavenie. Funkčné oblečenie a viacero vrstiev možno nájdete aj v skrini, no kvalitná obuv sa nedá oklamať. Topánky na hory majú špecifické vlastnosti, vďaka ktorým sú v našom botníku nenahraditeľné. Pri ich výbere by ste sa mali zameriavať na niekoľko faktorov. Predovšetkým je dôležité zvoliť správnu veľkosť, aby ste topánky mohli využiť na akúkoľvek trasu. V druhom rade je potrebné vyberať topánky aj s ohľadom na ročné obdobie – v lete sú lepšie vzdušnejšie verzie, zatiaľ čo ostatné ročné obdobia si vyžadujú vodoodolné a vyššie verzie.

Pánske horské topánky – všestranná outdoorová obuv

Pánske horské topánky sú ideálnou obuvou do prírody, na výlety a turistiku. Zabezpečujú nielen pohodlie ale aj bezpečnosť vašej chôdze. Sú ideálne na dlhé trasy po ťažkom teréne a pokiaľ zvolíte kvalitný model, ochránia vás aj pred akoukoľvek nepriazňou počasia. Investíciou do kvalitných topánok na turistiku do hôr zaručíte, že každý výlet bude pre vás zážitkom a žiadna trasa pre vás nebude predstavovať problém.

Pánske turistické topánky – často kladené otázky

Ktoré pánske trekingové topánky si vybrať na leto?

Na leto je vhodnejšie voliť alternatívy topánok zo vzdušných materiálov. Noha sa vám v takýchto topánkach nebude nadmerne potiť. Mali by ste však voliť alternatívy s pevnou pätou, ktoré budú udržiavať vašu stabilitu aj na náročnejšom teréne. Bezpečnejšie sú samozrejme uzavreté topánky, no v sortimente môžete nájsť aj viacero sandálových verzií, ktoré sú nesmierne pohodlné na kratšie turistiky.

Ktoré pánske trekingové topánky sú lepšie – vysoké alebo nízke?

Ako variabilnejšie môžeme označiť vysoké pánske turistické topánky, pretože ich využijete po väčšinu roka. Nízke turistické topánky sú však ideálne na letné počasie. Vysoké zabezpečujú omnoho väčšiu stabilitu aj bezpečnosť, pretože zabezpečujú a stabilizujú aj váš členok.

Ako si vybrať veľkosť pánskych trekingových topánok?

Veľkosť turistických topánok by ste mali vyberať na základe dĺžky vášho chodidla. V kamennej predajni je najlepšie si topánky vyskúšať. Ideálne je nechať si aj značnú rezervu na hrubšie ponožky, ktoré sú na turistiku nevyhnutné. Rovnako je dôležité si nechať rezervu na pohyb prstov, najmä pokiaľ sa chystáte na dlhé turistiky, ktoré trvajú aj niekoľko hodín.